Trobada arxiprestal de laics

28.06.2012 20:36

El passat dijous dia 21 el Consell de Laics de l'Arxiprestat del Poblenou es va aplegar a la parròquia de Sant Fèlix en la seva última trobada del curs. En aquesta sessió es va parlar dels canvis de rectors al nostre arxiprestat. Mossèn Jordi Illa deixa la parròquia de Sant Francesc d'Assís i en el seu lloc hi va com a rector Mossèn Gabriel Carrió, actual responsable de la parròquia del Sagrat Cor. Mossèn Juan Villegas es farà càrrec del Sagrat Cor, a més de Sant Francesc de Pàola, amb un vicari que l'ajudarà. Els capellans van explicar com han viscut aquests canvis i tots van coincidir en la seva disponibilitat per canviar, sempre al servei de la diòcesi. Mossèn Jordi Illa va resumir la seva experiència pastoral a l'arxiprestat i va manifestar que estava content del servei que se li ha encomanat.

També es va fer una revisió del treball realitzat durant el curs i es va parlar del nou Pla Pastoral Diocesà 2011-2015, sota el lema Feu tot el que Ell us digui. Els àmbits d'actuació d'aquest pla són la Paraula, els sagraments i la litúrgia; els joves, el diàleg amb el món, la formació i Càritas. Es van comentar les diferents iniciatives de les parròquies en aquest sentit.

Mossèn Biel Carrió va comentar l'experiència molt positiva dels grups de Confirmació, tots ells formats per adults i que van rebre el sagrament a Santa Maria del Taulat. Es comentà la possibilitat d'anar vinculant aquestes persones a les parròquies.

També es va fer esment del sínode de bisbes que es celebrarà a Roma a partir de l'octubre, sobre la predicació de la Paraula, i de l'Any de la Fe, que ha proclamat el Sant Pare per al 2012-2013.