El gra de mostassa

(Marc, 4, 30-32)

 

Sense saber com, vaig començar a ser catequista d`un grup de nens a la Parròquia del Pare Claret. Allà vaig acompanyar a dos grups en tot el seu procés de la fe, per rebre el Sagrament de l’Eucaristia. Es pot dir que els vaig deixar per vindre aquí a Sant Félix a fer de catequista. Aquest es el sisè curs, sempre he portat el de segon ja que el de primer els portava la Carme José, una catequista amb molts anys d’experiència que me’ls deixava molt ben preparats. Aquest curs és diferent, he començat primer i, si Deu vol, farem aquest camí tots junts els 20 nens que som, acompanyats per en Franco i la Luciana, uns nois que han fet un nou pas, i aquesta tardor han rebut el sagrament de la Confirmació. Encara que els continguts sempre són mes o menys el mateixos, cada any és diferent, pel nombre de nens, les diferents escoles, i també els diferents  ambients familiars, però quan s’acaba veus que ja van tots més a l’una. Aquest trimestre, hem après a distingir la importància de formar part de l’Església, hem parlat de l’Advent, la Mare de Déu, d’Abraham i Moisès, i també han vist un DVD sobre els primers cristians i el martiri de sant Esteve, que va ser el primer màrtir cristià. Ja saben el Pare Nostre, Ave Maria i Glòria, i fer el senyal de la Creu. Cada infant ha anat evolucionant al seu ritme. Ens hem atrevit al final del trimestre en dues sessions a fer pregàries mentals en silenci i a les fosques, això amb 20 nens costa una mica. I ara que comencem el segon trimestre treballarem els Sagraments: el primer el Baptisme, després la Penitència. Parlarem de la mentida i aprendrem el Crec en un Déu, sobre tot el seu significat, i tot el que vingui. Molts participen en les eucaristies dels diumenges i van aprenen els diferents signes, com el de donar-nos la pau, i a participar de les Misses. El proper curs tot axó es anirà  completant.

 

De vegades als catequistes ens dóna la impressió de que no fem res, o que ho fem malament, i pensem que no hi ha res a fer, i no és així. Aquest infants, amb l`ajuda de l’Esperit Sant van madurant, ja que la seva fe és com el gra de mostassa, tant petit que és, i com arriba a créixer.

 

Una tasca molt important del catequista és acompanyar els pares en la seva formació cristiana i donar-los les eines per ajudar-los a créixer en la fe. Quan estic a la Missa i veig nois i noies que han estat amb mi fa tres o quatre anys, i els veus participar, et ve el record de la seva catequesis i això omple molt. La llàstima és que de vegades són molt poquets els que continuen practicant, però hem de confiar, ja que tard o d’hora aquests infants donaran el seu fruit. Ells són els homes i dones del demà.

 

Montse Sarrà